Gokstad Akademiet

Nå blir det fadderuke i Sandefjord:
– Responsen har vært veldig bra!

For første gang på mange år skal det være fadderuke i Sandefjord, og den er det studentene ved Gokstad Akademiet som skal arrangere. Det håper de vil gjøre første skoledag litt lettere.

FADDERUKE: Studentene Irene Øvland Ølstørn, Christopher Aanerud, Sarita Aune og Thea Anmarkrud er gjengen som nå skal arrangere fadderuke i Sandefjord. Foto: Marcus Røseth Isachsen (Sandefjords Blad).

Artikkel hentet fra Sandefjords Blad.

Gokstad Akademiet hadde sitt første skoleår i 2020. På det tidspunktet var fadderuke noe de måtte se langt etter på grunn av korona. Nå er de derimot i full gang med planleggingen av en fadderuke for over 200 studentene som får Sandefjord som sin studentby til høsten.
 

– Det er for at de nye studentene skal bli like glad i byen som vi er, sier en av arrangørene bak fadderuka, Sarita Aune.

Gokstad Akademiet har en stor bredde både i alder og bakgrunn blant sine studenter. Det gir arrangørene enda mer motivasjon til å levere en fadderuke som kan skape bånd mellom alle de ulike studentene.
 

– Det vil jo gjøre det så mye hyggeligere å møte til første skoledag, sier Thea Anmarkrud som selv opplevde første skoledag hos Gokstad Akademiet som en ensom affære.
 

– Hvis vi klarer å gjøre det mindre skummelt har vi klart det vi har lyst til, legger Anmarkrud til.

 

– Veldig bra respons!

For å i det hele tatt ha mulighet til å arrangere fadderuke, har arrangørene måttet ta kontakt med det lokale næringslivet for å dra i land alt fra lån av lokaler til systemer til registrering.

– Skolen er ganske koblet til mye av det lokale næringslivet gjennom skolearbeidet vårt. Så vi har brukt en del av det vi har av bekjentskaper rundt om i byen, forteller arrangør og student Irene Øvland Ølstørn.

Og responsen fra næringslivet har ifølge dem vært over all forventning.

– Vi har jo fått veldig bra respons fra næringslivet, forteller Aune ivrig.

Øvland Ølstørn forteller at det for meste har vært veldig positive tilbakemeldinger fra samarbeidspartnere. Hun opplever at næringslivet ønsker byens nye studentmiljø hjertelig velkommen.

– Flere utesteder lar oss avvikle arrangementer hos dem, forteller hun.

DSC_1721 (2).jfif

THE NOTE: Flere av ukas arrangementer vil foregå hos The Note, noe de ikke tar betalt for. Det tror Thea Anmarkrud, Irene Øverland Ølstørn og Sarita Aune blir spesielt bra når de får besøk av Bernt Hulsker og Jamel Rake. Foto: Marcus Røseth Isachsen (Sandefjords Blad)

– Satse på skikkelig godt vær
 

Det å arrangere fadderuke under en pandemi må kunne kalles en utfordring. Arrangørene må ha kontroll over alle deltakere, og følge med hele veien. Heldigvis forteller Gokstad-studentene at smittevern er høyt på prioriteringslista.
 

– Oversikt er alfa omega. Smittevern tar vi på størst mulig alvor, forteller Øvland Ølstørn.
 

Hun forteller at de er i kontinuerlig dialog med både kommunen og FHI. Arrangørene legger vekt på at de til enhver tid vil etterfølge lokale retningslinjer. Fadderuka blir derfor ikke et arrangement som ser mellom fingrene på brudd på for eksempel èn meters regelen.
 

– Så får vi satse på skikkelig godt vær så vi kan være en del ute. Resten av tiden bruker vi på barer i byen, og de har kjempekontroll på smittevern, sier arrangør Sarita Aune.
 

Eller som de selv sier «Vi hopper ikke sekkeløp i samme sekk denne høsten».
 

Ikke en gjeng tenåringer

Nå ser de fram til en fadderuke som skal bli til årets store relasjonsbygger for både gamle og nye studenter. Uken fylles med alt fra bar til bar runder, og liveshow med Bernt Hulsker og Jamel Rake fra VGTV. Men selv om studentene starter året med en pang, skal ikke sentrumsnære beboere frykte nattuling.
 

– Det er selvsagt ikke noe krav å drikke alkohol under vår fadderuke, sier Aune
 

– Vi tar med oss fornuften på byen, sier Irene Øvland Ølstørn lattermildt.