– Gokstad Akademiet ble det naturlige valget for meg

Christopher Aanerud er student ved Gokstad Akademiet i Sandefjord. Vi tok en prat med han for å høre hans tanker om hvorfor han valgte å studere her og hvordan han opplever studiehverdagen.

Litt om Christopher:
Alder: 30

Studie: Salg, Ledelse og Markedsføring

Fra: Sandefjord

Hva var viktig for at du valgte å studere på Gokstad Akademiet?

Siden videregående har jeg jobbet med salg, og nå tenkte jeg at tiden var moden for å få litt mer “kjøtt på beinet”, i form av faglig påfyll. Det at det er en praktisk rettet utdanning var for meg helt vesentlig. De jobber svært tett på flere bedrifter i lokalområdet og det var veldig enkelt for meg å velge en praktisk rettet utdanning i byen jeg kommer fra.

Hva skiller fagskolen Gokstad Akademiet fra andre skoler?

På universitetet har jeg inntrykk av at det kun er tung teori, mens vi her jobber praktisk og målrettet for å kunne fylle behov i bransjen vi spesialiserer oss i. Skolen er ny og ikke veldig stor. Det at vi er få gjør at vi får et veldig tett bånd til lærere og forelesere, og terskelen for å spørre og prate er veldig lav. Både lærere og forelesere er veldig dyktige og jeg føler meg veldig sett. 

Hvordan foregår undervisningen og hva slags oppfølging får dere?

Normalt har vi tre dager i uka med forelesninger på skolen, fra lærere og gjesteforelesere. De andre dagene bruker vi ofte til caseoppgaver i mindre grupper som vi samarbeider med. I tillegg til dette har vi nettopp startet med et prosjekt der vi blir tilknyttet en lokal bedrift som vi skal ha et samarbeid med fremover. Planen er at vi skal kunne komme med ideer og ønsker for at bedriften skal vokse. Dette gir oss en unikt innblikk og verdifull erfaring fra bransjen.

Sandefjord er ikke en tradisjonell studentby, hvordan er det å studere der?

Sandefjord er en veldig fin by. Den er ikke veldig stor, så alt ligger i nærheten, og det gir et godt utgangspunkt for et tett og nært studiemiljø. Sommeren er helt spesiell her, det er strender overalt og veldig fine utesteder langs bryggen. Det er også kort vei til Tønsberg, og hvis du vil ta en tur til Oslo går det jevnlig tog. For de som bor i andre deler av landet er det også verdt å nevne at flyplassen Torp bare er 20 minutter unna, så der kan du enkelt komme deg hjem til familien.

Hva gjør skolen for at dere skal være best mulig rustet for arbeidslivet når dere er ferdige?

Jeg har jo allerede nevnt bedriftsprosjektet, men jeg vil også trekke frem de gode relasjonene med gjesteforelesere. De kommer ofte fra bedrifter eller andre utdanningsinstitusjoner, og de er veldig tydelige på hvor behovet ligger fremover. I Sandefjordsområdet dukker det stadig opp nye “start-ups” og spennende bedrifter, og vi får et godt innblikk i kompetansebehovet i nærområdet.

Hva tenker du er fordelen med å gå på en fagskole? Hvert studie går kun over to år, tenker du at det er en fordel eller ulempe?

Vi får et unikt innblikk i bedrifter og hvordan de jobber. Det er noe vi lærer veldig mye av. Vi bruker også mye tid på å sette oss inn i forskjellige programmer som gjør at vi ikke starter helt fra scratch når vi får oss jobb. Emnene vi har er svært like de fra andre skoler, men jeg føler skolen har laget et opplegg som er veldig rettet mot arbeidsmarkedet. Når det er mindre tungt lesestoff får vi mer tid til å sette oss inn i det faktiske arbeidet. Det er en veldig ny skole, men starten har vært superbra og jeg tror kompetansen vi får er veldig konkurransedyktig.

Hva er dine beste tips og triks til fremtidige elever?

Det jeg anbefaler er å bare være nysgjerrig fra første dag. Ta kontakt med medstudenter og hold deg oppdater på behovene i arbeidsmarkedet. Bli også med på det som tilbys av aktiviteter og samarbeid, når vi ikke er så mange blir vi veldig fort kjent.